Læs mere om…
Effektiv og hurtig behandling af Osgood Schlatter
Vi tilbyder en hurtig, effektiv og smertefri behandling af Osgood Schlatter– uanset om den er akut eller kronisk.
Søg din lokale klinik her på siden, og kontakt os for mere information om anbefalet behandlingsforløb.
Schlatters sygdom (Osgood-Schlatters sygdom) er en betændelse, der hvor knæskallens sene hæfter på knoglen i underbenet.
Den skyldes træk fra musklen i låret, og tilstanden rammer børn og unge, der vokser. Når man vokser og er aktiv med sport og fritid, kan muskelarbejdet blive “for stærkt” for senefæstet. Derved kan der komme små afrivninger og betændelse i den såkaldte vækstzone i knoglen.
Den store knæstrækkemuskel (quadriceps) på forsiden af låret er fæstet til knæskallen ved hjælp af en stærk sene. Denne sene (patellasenen) fortsætter lige nedenfor knæskallen. Senen fæster sig på et knoglefremspring øverst på skinnebenet, hvor man får ondt.
Betændelsen medfører, at brusken bliver stimuleret til at vokse, så der kan danne sig en udbuling, hvor betændelsen er. Måden, hvorpå skaden opstår, er den samme som ved Sinding-Larsen sygdom, hvor smerterne sidder ved senefæstet på knæskallen.
Mens børn vokser, er det lille knoglefremspring øverst på skinnebenet (Tuberositas Tibia) ikke fast sammenvokset med resten af skinnebenet. Dette gør at det fremspring kan bevæges ganske lidt.
Senen til knæskallen og den store strækkemuskel forrest på låret sidder fast på dette fremspring. Når man dyrker sport eller laver anden aktivitet, hvor man bruger de forreste lårmuskler (løb, spring, fodbold m.v.), kommer der et stort træk på knoglefremspringet. Hvis man laver gentagne belastninger, kan man fremkalde en irritationstilstand i området.
Klinikkerne på naturligsmertebehandling.dk kan alle tilbyde fokuseret MLS® laserbehandling.
Til denne lidelse kræves normalt kun få ganges biostimulation med MLS® laser.
Ved første konsultation bliver du grundigt undersøgt og den valgte klinik lægger en plan for dit personlige behandlingsforløb.
Først og fremmest skal man så tidligt i forløbet som muligt afpasse sin aktivitet efter symptomerne. Derved kan man begrænse den irritationstilstand, der opstår, og måske hurtig slippe af med symptomerne igen. Hvis man ikke kan blive smertefri ved at ændre/nedsætte sin aktivitet, må man eventuelt holde en pause. En mulighed er også at behandle med is i cirka 20 minutter, eventuelt flere gange om dagen og i hvert fald efter aktivitet. Husk, at isen ikke må anbringes direkte på huden (pak den ind i et håndklæde).
Man kan endvidere købe forskellige bandager samt en speciel type tape, der kan lægges om benet. Filosofien bag disse er, at man ændrer/mindsker belastningen på området.
Nogle mener, at en god stødabsorption i fodtøjet kan hjælpe. Derudover kan det hjælpe at lave øvelser, hvor man blandt andet får lavet udspænding af lårmusklen. Også generel styrke- og balancetræning kan afhjælpe lidelsen.
God og nærende antiinflammatorisk kost, og en god nattesøvn, er altid godt for restitutionen.
Forskning og kliniske erfaringer
På naturligsmertebehandling.dk arbejder vi med udstyr som er CE godkendt, og følger EU´s MDR regulativer. Desuden er vi interesseret i konstant at udvikle og dygtiggøre os som behandlere ved bl.a. at følge med i forskning om smertebehandling uden medicinering.
Vi har derfor samlet studier og forskning indenfor laserterapi og magnetterapi. Vær opmærksom på at flere af klinikkerne på naturligsmertebehandling.dk også arbejder med andre behandlingsmetoder, som de kan anbefale til dit behandlingsforløb.
Er du også nysgerrighed på at læse mere om studier og forskning inden for smertelindring uden medicinering, kan du finde et uddrag af flere artikler her: https://www.asalaser.com/en/research-training/asa-research-library (man skal søge på engelsk for at finde relevant dokumentation).
Klik her for at finde en klinik nær dig, som kan behandle din lidelse