FAQ

Her kan du finde svaret på de mest gængse spørgsmål.

FAQ OM MAGNETTERAPI:

Magnetterapi har været anvendt i århundreder til sundhedsfremmende behandlinger. De seneste årtier er teknologien udviklet, og forfinet, så magnetbehandlinger i dag er elektriske og anvendes i en langt mere kontrolleret form, baseret på pulserende bølger, ved ekstrem lav frekvens (0,5-100 Hz). De pulserende bølger ”masserer” cellemembraner langt inde i vævet, og skaber – populært sagt – den samme type energi, som når man motionerer.

Magnetterapien har flere effekter på kroppen. Knoglerne opfatter de pulserende bølger som en Piezo-effekt, og dermed har magnetismen samme type effekt som når vi f.eks. går, og er dermed en medvirkende faktor til at ”motionere” knoglerne.

Magnetterapi har også en god effekt på celle-plan, idet magnetismen øger vores intracellulære oioner´s evne til at bære mineraler og energi ind i cellerne, og affaldsstoffer ud af cellerne. Og så fremmer magnetismen cellernes naturlige apoptose.

Ja der er mange undersøgelser, studier og metaanalyser som understøtter magnetterapiens effekt på gigt og gigtsmerter. Vi ser også virkeligt gode kliniske resultater på klinikkerne.

Der er i udgangspunktet ingen bivirkninger, men der kan dog være en reaktion fra vævet, når det arbejder med energien, og i nogle tilfælde en kortere opblussen af smerterne.

Det er desværre ikke muligt at svare på. Skadens omfang og alder, patientens almene tilstand og en række andre faktorer spiller ind. Generelt kan man sige at jo længere en skade har været der, desto længere skal man forvente at det tager at komme af med den. Da magnetiske behandlinger også er gode til reducere symptomerne på en række kroniske sygdomme, kan der i disse tilfælde også være tale om en ”intensiv” behandling på 10-12 behandlinger på 3-4 uger, og herefter blot vedligeholdende behandlinger med 1-2 behandlinger om måneden.

Ja det kan man godt. Magnetterapi har en positiv effekt på alle kroppens celler – både hårdt væv og blødt væv. Man kan derfor med fordel anvende magnetterapi til opbygning af styrken i ledbånd, sener, muskler og ikke mindst knogler. Særligt mennesker som er disponeret for knogleskørhed, kan have god gavn af at tænke magnetterapi forebyggende, på samme måde som vi gør med vores tænder.

Laserterapi er virkeligt effektivt lokalt og fokuseret på en konkret skade, og virker primært på det bløde væv. Magnetterapi derimod er effektivt til helkropsbehandlinger af f.eks. gigt, fibromyalgi, psoriasis, etc. Og fordi magnetterapi virker på både blødt væv og hårdt væv, er det godt at supplere laserbehandling af f.eks. uspecifikke knæsmerter, eller andre skader, hvor det kan være vanskeligt at udpege det præcise område for behandling.

Verden er magnetisk. Vores celler responderer på magnetisme. Magnetisme er omkring os hele tiden. Kontrolleret pulserende magnetisme påvirker flere slags væv i kroppen.

Det offentlige giver pt. ikke tilskud til magnetterapi. Men flere af klinikkerne på portalen kan tilbyde kombinationsbehandlinger, hvor du vil være berettiget til tilskud. Sygeforsikringen Danmark yder mere end 350 forskellige tilskud. Mange har også en sundhedsforsikring, hvor flere yder tilskud.

Tal med din behandler om mulighederne på din klinik.

Kvinde med spørgsmålstegn omkring hovedet

FAQ OM LASER:

Ja, det er de. Laser er lys indenfor et bestemt område, som kaldes det terapeutiske vindue. Lys er energi, og laserlyset kan trænge langt ned i vævet og tilføre energi til cellernes kraftcentre.

Der er i udgangspunktet ingen bivirkninger, men der kan dog være en reaktion fra vævet, når det arbejder med energien, og i nogle tilfælde en kortere opblussen af smerterne.

Der er meget stor forskel på lasere. Hvis man skal have en bestemt mængde energi tilført til skaden, som er måske 5 cm. nede i vævet, er det derfor vigtigt at netop den mængde energi tilføres. Alle NSB klinikker anvender MLS® lasere som kan behandle direkte på skaden, indtil den korrekte mængde energi er overført.

Forskning har vist at forskellige skader skal behandles forskelligt. Lasermaskinerne indeholder protokoller som er baseret på den forskning som er lavet. Protokollerne er reguleret af et EU sundhedsfagligt regulativ som hedder MDR.

Ja MLS® laserbehandlinger er fuldstændigt sikre. Både patient og behandler skal dog huske at bære laserbriller, for at beskytte øjnene.

Ja der er visse kontraindikationer som vi tager højde for. Mennesker som er lysfølsomme. Cancer. Gravide. Etc. Nogle af kontraindikationerne er ud fra et forsigtighedsprincip.

I mange tilfælde hvor der er sygdomme og smerter, er der også inflammation. Vores behandlinger er kraftigt antiinflammatoriske, og derfor reducerer de smerter, og behovet for smertestillende medicin.

Dette er måske det mest stillede spørgsmål om laser. Desværre kan vi ikke sige det på forhånd. Skadens omfang og alder, patientens almene tilstand og en række andre faktorer spiller ind. Generelt kan man sige at jo længere en skade har været der, desto længere skal man forvente at det tager at komme af med den.

Desværre nej. Nogle kroniske skader er desværre ”kroniske”. I disse tilfælde kan behandlingerne alligevel ofte give lindring, så medicinforbruget kan reduceres og livskvaliteten forbedres.

Nej det kan det ikke. Men laser har kraftig antiinflammatorisk virkning på kroppens celler, så de fleste af os kan have god gavn af laser, når vi oplever smerte.

Nogle sundhedsforsikringer betaler gerne for laserbehandlinger. Antageligt fordi de ved det virker, og gerne vil have deres kunde på højkant igen. Men laser er desværre endnu ikke berettiget til offentlige tilskud i sig selv.

Laserbehandling er fantastisk til behandling af de fleste sportsskader.  

Vi behandler ikke gravide, da der ikke er nogen undersøgelser som understøtter at det er sikkert for barnet. Men kontakt din lokale klinik, som måske har et andet behandlingstilbud til din skade.

Ja det kan man godt. Med MLS® laserne har vi kontrol over varmeudviklingen under behandling, så vi kan godt behandle på tatoveringer og mørk hud.

Det gør man også i nogle lande. I Danmark er vi dog ikke nået dertil endnu. Men der er masser af solide undersøgelser og evidens for effekterne ved laser, så mon ikke det kommer?

Laserterapi er behandling med koncentreret lys. Lys er energi. Laserlyset trænger langt ind i cellerne, og tilfører energi på et dybt niveau. Lys er helt naturligt, og understøtter kroppens naturlige helingsprocesser.

Ja. Der er utroligt stor forskel på lasere. Terapeutiske lasere som bruges til at behandle skader og smerter, er fra Sundhedsstyrelsen inddelt i 4 kategorier, alt efter den effekt som de kan levere. Alle klinikkerne på naturligsmertebehandling.dk ligger i den øverste kategori, og benytter tilmed en særlig patenteret teknologi som kan behandle direkte på skaden – uden at overophede vævet.

Det offentlige giver pt. ikke tilskud til laserterapi. Men flere af klinikkerne på portalen kan tilbyde kombinationsbehandlinger, hvor du vil være berettiget til tilskud. Sygeforsikringen Danmark yder mere end 350 forskellige tilskud. Mange har også en sundhedsforsikring, hvor flere yder tilskud.

Tal med din behandler om mulighederne på din klinik.

FAQ OM NATURLIG­SMERTE­BEHANDLING:

Naturligsmertebehandling.dk er selvstændige klinikker, som har det tilfælles at de kan tilbyde behandling med den unikke og patenterede MLS® laserteknologi, som er særligt effektiv, fordi man kan behandle direkte på skaden, med highpower laser, uden at overophede vævet.

Kroppens celler kan ”genkende” energien, fra behandlingerne, og som følge heraf er der typisk ingen bivirkninger, bortset fra en ”murrende” fornemmelse i vævet, som er et tegn på at kroppen arbejder med energien. I enkelte tilfælde, specielt ved neuropatier, kan der forekomme en midlertidig stigning i smerteniveauet, som dog lægger sig igen, indenfor 48 timer.

Når du på portalen vælger den lidelse som du vil behandles for, filtrerer portalen automatisk de klinikker som kan behandle netop den lidelse. Hvis du herefter taster dit postnummer, vil naturligsmertebehandling.dk foreslå den eller de klinikker som ligger nærmest det valgte postnummer. Vi har medlemsklinikker i hele landet, og der kommer løbende flere til. Udbuddet af klinikker

Klinikkerne har forskelligt udstyr, og derfor kan der være forskelle. Når du taster en lidelse, filtrerer portalen automatisk klinikker som kan levere netop den behandling som du ønsker.

Vi behandler ikke børn i voksealderen, da der ikke er nogen undersøgelser som understøtter at det er sikkert for barnet. Men kontakt din lokale klinik, som måske har et andet behandlingstilbud til din skade.

Skriv til os

Har du et spørgsmål, som du ikke finder svar på her, kan du spørge på din lokale klinik, eller du kan sende os spørgsmålet, i nedenstående formular, så kontakter vi dig.


Søg på lidelse...

Find din nærmeste klinik

Søg på lidelse
Clinic Treatment filter (CPT)
Vis mere
Søg på kommune
Kommune filter
Vis mere
Søg på lidelse
Clinic Treatment filter (CPT)
Vis mere
Søg på kommune
Kommune filter
Vis mere

Find klinik